برای پخت مرغ تنوری میتوانید به روش زیر عمل کنید:
۱٫ ابتدا مرغ را با آب و سرکه بشویید تا کلیه عفونتها و باکتریها برداشته شود. پس از شستشو، مرغ را خشک کرده و در بشقابی نگه دارید.
۲٫ در مرحله بعد، میتوانید از انواع ادویه و مواد مختلف برای ماساژ مرغ استفاده کنید. میتوانید از نمک، فلفل سیاه، زعفران، زردچوبه و دیگر ادویهها برای تغمیض مرغ استفاده کنید. مرغ را همهجانبه تغمیض کنید تا به طور یکنواخت پخت شود.
۳٫ مرغ را درون کیسهای بگذارید و بذارید در یخچال به مدت چند ساعت (حداقل ۲ ساعت) استراحت کند. این کار باعث میشود تا ادویهها بهتر در مرغ نفوذ کنند و طعم بهتری به آن ببخشند.
۴٫ بعد از گذشت زمان استراحت، مرغ را از یخچال بیرون بیاورید و به مدت یک ساعت در دمای اتاق قرار دهید تا به دمای اتاق برسد و از بیماریها محافظت شود.
۵٫ حال میتوانید مرغ را در تنور بپزید. برای این کار، تنور را روشن کرده و دمای آن را به ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید. مرغ را در قالب تنور بچینید و پنجره تنور را ببندید تا حرارت نفوذ نکند. مدت زمان پخت مرغ به ازای هر کیلوی مرغ ۴۵ دقیقه است.
۶٫ در دمای گذشته پس از ۴۵ دقیقه، میتوانید مرغ را برگردانید و برای دیگر نیم ساعت داخل تنورگازی بگذارید تا از هر دو طرف خوب پخت شود. اگر میخواهید پوست مرغ طلایی و شکرآمیز شود، در انتهای زمان پخت، ۱۰ تا ۱۵ دقیقه به دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد بگذارید.
۷٫ هنگامی که مرغ به طور کامل پخته شد، آن را از تنور بیرون آورده و به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در سینی برای استراحت قرار دهید. این کار باعث میشود تا آب سریعتر درون مرغ جمع شده و طعم بهتری به آن ببخشد.
۸٫ حال میتوانید مرغ را برشهای مورد نظر خود بدهید و در میانهی سفره قرار دهید. میتوانید با اجیل، سالاد و سس مورد علاقهی خود سرو کنید.
توجه داشته باشید که زمان پخت ممکن است بسته به اندازه و وزن مرغ تغییر کند، پس بهتر است هر بار قبل از پخت، زمان پخت را بررسی و تنظیم کنید.